Dom upokojencev Idrija - Življenje z nami je kvalitetnejše

Kako dolga je čakalna doba za sprejem v Dom? 

Čakalna doba za sprejem v Dom je odvisna predvsem od prostih kapacitet in internih prerazporeditev, ki pa se jih ne da predvideti.


Katera oblačila in osebne predmete je potrebno prinesti s seboj v Dom?

Kaj potrebujete prinesti s sabo za bivanje v Domu, si lahko preberete v priloženih dokumentih.

1. Bivanje na negovalnem oddelku
2. Bivanje na stanovanjskem oddelku

Ali lahko sobo opremim s svojim pohištvom?

Prostori (spalnice, dnevni prostori, hodniki, pisarne) so opremljeni z opremo Doma. Stanovalci lahko sobe po dogovoru in skladno s prostorskimi možnostmi opremijo z manjšimi kosi pohištva, osebnimi predmeti, slikami, RTV sprejemniki.


Kdaj so obiski in izhodi?

Izhodi in prihodi v Dom upokojencev Idrija so praviloma med 7.00 in 20.00 uro. Obiski v enoti Marof ter v 3. in 4. nadstropju enote Idrija so med 7.00 in 20.00 uro. Na 1. in 2. nadstropju enote Idrija so obiski zaradi izvajanja nege in oskrbe stanovalcev zaželeni med 10.00 in 12.30 v dopoldanskem času in med 15.00 in 18.30 v popoldanskem času. Stanovalec, ki zapusti dom sam ali v spremstvu svojcev, mora o tem obvestiti receptorja, daljše odsotnosti pa najaviti v ambulanti Doma. Stanovalci varovanih oddelkov lahko zapustijo oddelek s spremstvom in z vednostjo oddelčnega osebja. V kolikor zapustijo oddelek v spremstvu znanih sorodnikov in prijateljev, morajo ti pri oddelčnem osebju izpolniti Izjavo o seznanjenosti z njihovo odgovornostjo.

Obiskovalci Doma upokojencev Idrija morajo svoj prihod najaviti v recepciji doma.


Odgovore na druga vprašanja lahko poiščete tudi v izvlečkih hišnega reda Doma upokojencev Idrija.

Nazaj na vrh